Privacybeleid PL

Polityka prywatnosci

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Wersja do pobrania

Następująca polityka prywatności stosuje się do wszystkich wizyt na stronie internetowej, transakcji oraz umów z Scaffolding Training Europe (STE) B.V. (Izba Handlu Nr.: 55397352), Aalborg 7, 2993 LP Barendrecht (www.trainingscaffolding.com)

PODSTAWY DO PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Scaffolding Training Europe (STE) B.V. przetwarza Twoje dane osobowe zgodnie z przepisami RODO. W oparciu o te przepisy możemy powołać się na następujące podstawy prawne (lub którąkolwiek z nich).

  •  Zgoda osoby, której dotyczą dane (newslettery, umowy);
  •  Konieczność realizacji umowy;
  • Konieczność stosowania się do obowiązujących nas wymogów prawa;

CELE PRZETWARZANIA

Scaffolding Training Europe (STE) B.V. przetwarza Twoje dane osobowe w celu:

  • Realizacji umowy, transakcji lub usług;
  • Administracji kontaktami;
  •  Przesyłania newsletterów;
  • Rozwoju produktów i usług;
  •  Działań administracyjnych;
  • Określania strategii i polityki firmy;
  • Administracji kadrowej;
  • Przeprowadzania procedury rekrutacyjnej;
  • Przedstawiania ofert.

Scaffolding Training Europe (STE) B.V. przetwarza dane osobowe, które są niezbędne w celu realizacji umowy. Dane te uzyskiwane są z treści umowy lub pobierane z poprzedniej umowy. Wykorzystywane są one w celu przesłania potwierdzenia zamówienia, faktury oraz, w razie potrzeby, przypomnienia lub wezwania do zapłaty. Złożenie zamówienia jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na wykorzystanie przekazanych danych osobowych w celach administracyjnych. Bez tego przetwarzania świadczenie przez nas usług jest niemożliwe.

Istnieje możliwość zapisania się do naszego newslettera, po czym będziemy Ci regularnie przesyłać informacje pocztą elektroniczną. Wiadomości te zawierają niewidoczne kody, które pozwalają nam monitorować ile osób czyta nasze newslettery oraz jakie tematy mają najwięcej wejść. Informacje te nie są powiązane z imieniem i nazwiskiem, używamy jedynie ogólnych danych w celu udoskonalenia naszego newslettera. Możesz również łatwo wypisać się z newslettera poprzez kliknięcie w link na dole strony.

Podczas wizyt na naszej stronie, żadne dane osobowe nie będą gromadzone bez Twojej zgody. Rejestrujemy jedynie dane, które nie zawierają danych osobowych. Ma to na celu uzyskanie wglądu w to, jak używana jest nasza strona (pliki cookie).

PRZEKAZANIE DANYCH OSOBOWYCH

Scaffolding Training Europe (STE) B.V. potrzebuje Twoich danych w celach administracyjnych, do kontaktu z Tobą oraz w celu realizacji obowiązków wynikających z zawartych umów, jak również w celu zapisu danych korespondencyjnych.

Jeżeli nie przekażesz nam swoich danych osobowych Scaffolding Training Europe (STE) B.V. nie będzie w stanie wykonać swojej pracy i dostarczyć Ci usług. Z tego względu przekazanie Twoich danych osobowych jest wymogiem koniecznym w celu zawarcia umowy z Scaffolding Training Europe (STE) B.V..

Poza tym Scaffolding Training Europe (STE) B.V. wykorzystuje Twoje dane osobowe do kontaktu z Tobą i omówienia Twojego zamówienia/rezerwacji; badania satysfakcji, dokonywania modyfikacji, przesyłania ofert (chyba że zaznaczysz, że nie życzysz sobie otrzymywania ofert).

ODBIORCY DANYCH OSOBOWYCH

Scaffolding Training Europe (STE) B.V. przetwarza Twoje dane osobowe w bazie danych. Scaffolding Training Europe (STE) B.V. używa tego systemu jedynie w celu przetwarzania i rozwijania swoich produktów i usług. Baza danych Scaffolding Training Europe (STE) B.V. jest dobrze zabezpieczona zgodnie z normami europejskimi. Ograniczona część danych osobowych będzie przekazywana stronom trzecim (w celu zarejestrowania domeny, w przypadku konieczności windykacji) w celach koniecznych do świadczenia usług oraz realizacji warunków zawartych w umowach. Przetwarzanie danych osobowych przez „strony trzecie”, których Scaffolding Training Europe (STE) B.V. używa w celu świadczenia swoich usług odbywa się na podstawie wymaganych umów o przetwarzanie danych.

Udostępnianie stronom trzecim

Twoje dane osobowe będą udostępniane stronom trzecim jedynie za Twoją wyraźną zgodą, jeżeli będzie to konieczne w celu realizacji odnośnej umowy, świadczenia danej usługi lub gdy wymagane jest to prawem. Twoje dane osobowe nie będą nigdy przekazywane stronom trzecim spoza UE.

PRZECHOWYWANIE DANYCH OSOBOWYCH

Będziemy przechowywać Twoje dane osobowe tak długo, jak będzie to konieczne w celu realizacji umowy oraz później w naszym archiwum, zgodnie z terminami przechowywania przewidzianymi prawem. Dane używane do przesyłania newslettera przechowywane będą przez cały czas obowiązywania zgody i zostaną skasowane w momencie otrzymania przez nas powiadomienia o wypisaniu się z newslettera. Nie będziemy przechowywać danych przez okres dłuższy niż jest to konieczne. W przypadku aplikowania o pracę, będziemy przechowywać Twoje dane osobowe przez okres trwania procedury rekrutacyjnej. W przypadku gdy Twoja kandydatura zostanie odrzucona, skasujemy Twoje dane lub zwrócimy się do Ciebie o zgodę na przechowywanie ich przez dłuższy okres.

BEZPIECZEŃSTWO DANYCH

Scaffolding Training Europe (STE) B.V. stosuje procedury bezpieczeństwa w celu ochrony danych osobowych, w tym w celu ochrony przed uzyskaniem dostępu do nich przez osoby nieuprawnione. Scaffolding Training Europe (STE) B.V. używa również certyfikatów bezpieczeństwa SSL.

Scaffolding Training Europe (STE) B.V. współpracuje z holenderską firmą informatyczną w celu prowadzenia swojej strony internetowej. Firma ta posiada dobrze zabezpieczone serwery, a Twoje dane są zabezpieczone z godnie z obowiązującymi normami bezpieczeństwa.

PRZYCISKI MEDIÓW SPOŁECZNOŚCIOWYCH

Scaffolding Training Europe (STE) B.V. nie używa na swojej stronie przycisków mediów społecznościowych.

PLIKI COOKIE

Scaffolding Training Europe (STE) B.V. używa na swojej stronie dwóch rodzajów plików cookie:

  •  Funkcjonalne pliki cookie: Podstawowym zadaniem tych plików jest zaoszczędzenie Ci czasu i wysiłku. Gdy na przykład dostosujesz stronę do swoich osobistych preferencji lub poruszasz się po stronie, pliki cookie zapamiętują wybrane przez Ciebie ustawienia i preferencje na przyszłość. Gdy kolejny raz odwiedzasz stronę, wprowadzone poprzednio dane mogą zostać pobrane przez pliki cookie, pozwalając Ci na użycie ustawień strony, które poprzednio wybrałeś.
  • Analityczne pliki cookie: Scaffolding Training Europe (STE) B.V. używa analitycznych plików cookie (Google Analytics). Za pomocą tych plików Scaffolding Training Europe (STE) B.V. uzyskuje wgląd w to, jak używana jest strona. Informacje dostarczone przez pliki cookie są analizowane dla nas przez firmę Google. Przy użyciu analitycznych plików cookie gwarantowane jest zachowanie prywatności odwiedzających stronę. Dzięki tym danym możemy optymalizować naszą stronę, dzięki czemu jesteśmy w stanie ulepszyć jej funkcjonalność dla odwiedzających. Google jest firmą amerykańską, przechowującą dane na amerykańskich serwerach. Google działa w tym zakresie zgodnie z zasadami Tarczy prywatności UE-USA.

Na stronie Scaffolding Training Europe (STE) B.V. pliki cookie są automatycznie akceptowane, ale możesz zmienić ustawienia tak by zablokować pliki cookie. Jeżeli zablokujesz pliki cookie, możesz nie być w stanie w pełni wykorzystywać interaktywnych funkcji naszej strony lub innych stron, które odwiedzasz.

LINKI DO INNYCH STRON

Nasze strony internetowe zawierają linki do innych stron. Scaffolding Training Europe (STE) B.V. nie ponosi odpowiedzialności za politykę prywatności stron, które nie należą do Scaffolding Training Europe (STE) B.V.. W przypadku korzystania z tych stron należy zapoznać się z ich polityką prywatności.

OBOWIĄZEK RAPORTOWANIA WYCIEKU DANYCH

W przypadku wycieku danych Scaffolding Training Europe (STE) B.V. zgłasza ten fakt swojemu biuru internetowemu, które przekazuje swoje dane Urzędowi Ochrony Danych Osobowych zgodnie z RODO. Wyciek danych jest naruszeniem bezpieczeństwa danych osobowych (atak hackerski). Wszystkie osoby dotknięte atakiem muszą zostać poinformowane o wycieku, a zagrożenia związane z wyciekiem danych muszą być natychmiast zidentyfikowane.

PRAWO DO DOSTĘPU, SPROSTOWANIA, USUWANIA I SPRZECIWU

Masz prawo żądać od Scaffolding Training Europe (STE) B.V. dostępu swoich danych osobowych. Możesz również zażądać od Scaffolding Training Europe (STE) B.V. sprostowania, uzupełnienia lub usunięcia Twoich danych. Możesz to zrobić kontaktując się z nami pod adresem info@trainingscaffolding.com. Po otrzymaniu Twojego wniosku, zostanie on sprawdzony pod kątem zgodności z przepisami prawa przed usunięciem danych. Możesz zgłosić sprzeciw przeciwko przetwarzaniu Twoich danych lub wycofać zgodę na ich przetwarzanie. Scaffolding Training Europe (STE) B.V. sprawdzi czy Twój sprzeciw/wycofanie zgody nie zagraża realizacji umowy. Jeżeli chcesz złożyć skargę związaną z przetwarzaniem twoich danych osobowych, możesz ją skierować do: autoriteitpersoonsgegevens.nl

AUTOMATYCZNE PODEJMOWANIE DECYZJI

Scaffolding Training Europe (STE) B.V. stosuje automatyczne podejmowanie decyzji podczas weryfikacji zdolności kredytowej swoich klientów. Istnieje możliwość, że Scaffolding Training Europe (STE) B.V. zbada zdolność kredytową przed rozpoczęciem prac. W przypadku negatywnego wyniku takiego badania, Scaffolding Training Europe (STE) B.V. może zdecydować o rozwiązaniu umowy. W przypadku złej oceny zdolności kredytowej Scaffolding Training Europe (STE) B.V. może zdecydować o prowadzeniu prac w etapach, których przeprowadzenie może być uzależnione od płatności z góry.

ZMIANY

Scaffolding Training Europe (STE) B.V. zastrzega sobie prawo do zmiany polityki prywatności, na przykład w przypadku wprowadzeniu nowych przepisów prawa lub rozwoju usług internetowych. Aktualną wersję naszej polityki prywatności znajdziesz w stopce naszej strony internetowej: www.trainingscaffolding.com.

Scaffolding Training Europe logo
Scaffolding Training Europe

Copyright © Scaffolding Training Europe 2019 | All rights reserved
Warunki i zasady | Ograniczenie odpowiedzialności | Skargi | Polityka prywatnosci

Mapa strony | Designpro.nl | Z-IM