Zoeken

Toezichthouder steigerbouw

Toezichthouder Steigerbouw

De toezichthouder is een essentiële specialist bij het bouwen én het gebruiken van steigers, en dat is dan ook waarom je bij Scaffolding Training Europe een cursus toezichthouder steigerbouw kunt volgen. Als je voor je werk regelmatig een steiger gebruikt, dan is het natuurlijk van belang dat je weet hoe je deze op een correcte en veilige manier moet (de)monteren. De eendaagse opleiding toezichthouder steigerbouw is daar perfect voor!

Na de cursus én het examen krijg je dan ook een 5 jaar geldig vakbekwaam persoonscertificaat, waarmee je aantoont dat je deskundig bent op het gebied van toezicht op steigers conform ISO 17024.

 

Opleiding toezichthouder steigerbouw

Wil je deelnemen aan de cursus toezichthouder steigerbouw bij Scaffolding Training Europe? Dan moet je in de eerste plaats 18 jaar oud zijn én regelmatig in contact komen met steigers. Denk maar aan montage, transport, her-monteren en demonteren van een rolsteiger, alsook het toezicht hierop. Ten slotte is het vereist dat je in het bezit bent van je VCA.

 

Cursus toezichthouder steigerbouw

De belangrijkste vraag is nu natuurlijk: wat kan je zoal verwachten als je de cursus toezichthouder bij Scaffolding Training Europe volgt? Ten eerste leer je de gebruikte elementen en onderdelen bij rolsteigers herkennen én benoemen. Daarbij kan je ook de verschillende types rolsteigers en hun onderdelen herkennen, benoemen én verklaren. 

Het spreekt voor zich dat je ook de grondregels, veiligheidseisen en richtlijnen bij het opbouwen en demonteren én het aanpassen van rolsteigers leert kennen. Ten slotte behoren ook onderstaande zaken tot het leerpakket bij de opleiding toezichthouder steigerbouw:

- Je leert rolsteigers visueel beoordelen op het vlak van veiligheid
- Je leert de relevante, wettelijke veiligheidsvoorschriften én de toepassing ervan controleren
- Je kan de sterkte, stabiliteit, veiligheid en stijfheid van een rolsteiger juist beoordelen
- Je leert om onveilige werksituaties te signaleren
- Je leert de juiste maatregelen treffen om onveilige situaties weer veilig te maken

Kortom, alles wat je nodig hebt om na afronding van de cursus toezichthouder steigerbouw én het examen op een veilige, verantwoorde manier met steigers om te gaan!
 

Neem contact op

Scaffolding Training Europe logo
Scaffolding Training Europe

Stel uw vraag

Toezichthouder steigerbouw

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
Tekst - Covid NL

 

 

Scaffolding Training Europe logo
Scaffolding Training Europe
STE-Vacatures
STE-Vacatures
Tekst - Vacaturehighlights [NL]
Scaffolding Training Europe logo
Scaffolding Training Europe

Copyright © 2023 Scaffolding Training Europe | Site-Index | Alle rechten voorbehouden | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM