Zoeken

Steiger inspectie

Steiger inspectie

Steiger inspectie is een van de belangrijkste werkzaamheden als het gaat om werken op hoogte in eender welke situatie. Tijdens een cursus steiger inspectie leer je alles wat er te leren valt over het controleren van verschillende soorten steigers. Of het nu gaat om standaard modellen, complexe steigers of zelfs steigers waarbij is afgeweken van de vooropgestelde constructietekeningen.

De basis van deze cursus inspectie van steigers? Je leert deze machines controleren en inspecteren op het vlak van kwaliteit aan veiligheid, met als houvast de actuele regelgeving en normen.

Na het succesvol afronden van zowel de cursus als het examen krijg je je vakbekwaamheidscertificaat ISO 17024, dat 5 jaar geldig is en je als steigerinspecteur certificeert conform de Richtlijn Steigers!

 

Inspectie steiger

De inspectie van een steiger heeft als voornaamste doel om werkongevallen en andere risico’s te minimaliseren. De cursus inspectie van steigers bereid je daar goed op voor, maar je moet wel aan bepaalde vereisten voldoen. Zo is het essentieel dat je over je VCA VOL beschikt én minstens 5 jaar geregistreerde ervaring hebt als leidinggevende in de steigerbouw.

Belangrijk hierbij is dat die werkervaring vastgelegd moet worden door je werkgever in een werkgeversverklaring en in je CV. Zo bewijs je dat je over alle nodige ervaring en inzichten beschikt om verantwoord aan steigerinspectie te doen!

 

Inspectie steigers

Wat komt daar nu zoal bij kijken, bij de inspectie van steigers? Heel wat, en dat maakt het volgen van een erkende cursus bij Scaffolding Training Europe dan ook de moeite waard. Hier lees je meer over het lespakket:

- Je leert de grondregels, veiligheidseisen en richtlijnen controleren in verband met de (de)montage en aanpassen van steigers.
- Je leert ook om de stijfheid, stabiliteit, veiligheid en sterkte van de standaard én complexe steigers beoordelen, helemaal op basis van tekeningen
- Je leert om steigermateriaal te inspecteren op basis van de actuele normen en criteria
- Ook leer je om de veiligheid van steigers in alle fases te inspecteren en te beoordelen

Als specialist in de steiger inspectie is het natuurlijk belangrijk dat je beoordeelt of de gehanteerde veiligheidsregels en procedures op de juiste manier worden toegepast. Daarbij rapporteer je zaken die niet veilig of correct zijn, alsook de maatregelen die nodig zijn om fouten te corrigeren. 

Op basis van schetsen geef je aan collega's meer inzicht over de corrigerende en/of vervangende constructieve maatregelen bij steigers. Ten slotte kom je alles te weten over de juridische en aansprakelijkheidsaspecten binnen de steigerbouw.

Kortom, een cursus steiger inspectie bereid je tot in de kleinste puntjes voor om steigers correct en verantwoord de beoordelen en inspecteren!

Neem contact op

Scaffolding Training Europe logo
Scaffolding Training Europe

Stel uw vraag

Steiger inspectie

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
Tekst - Covid NL

 

 

Scaffolding Training Europe logo
Scaffolding Training Europe
STE-Vacatures
STE-Vacatures
Tekst - Vacaturehighlights [NL]
Scaffolding Training Europe logo
Scaffolding Training Europe

Copyright © 2023 Scaffolding Training Europe | Site-Index | Alle rechten voorbehouden | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM