Zoeken

Cursus toezichthouder

Cursus toezichthouder

Bij Scaffolding Training Europe krijg je de kans om talloze cursussen te volgen in verband met steigerbouw, waaronder een cursus toezichthouder. Een toezichthouder is een belangrijke persoon als het gaat om de beoordeling en het gebruik van steigers. Zij die regelmatig in contact komen met steigers, vanwege eigen of professionele werkzaamheden, doen er dan ook goed aan om een toezichthouder cursus te volgen.

Tijdens de opleiding leer je alle basiskennis op het gebied van steigers. Zo leer je steigers beoordelen op het vlak van veiligheid, om te bepalen of ze geschikt zijn voor de werken die jij én/of je collega’s erop gaan doen. De cursus toezichthouder is specifiek gericht op de bouwsector, en vormt dus een essentieel hulpmiddel voor specialisten.

Slaag je erin om de cursus toezichthouder met succes af te ronden? Dan krijg je een STE certificaat dat 5 jaar geldig is en bewijst dat je getraind bent conform de Richtlijn Steigers!

 

Cursussen toezichthouder

Voor je aan de cursussen toezichthouder kunt deelnemen bij Scaffolding Training Europe, moet je aan bepaalde vereisten voldoen. Toch zijn deze criteria niet zo streng als bij veel andere cursussen. Zo moet je minstens 18 jaar oud zijn en dagelijks te maken hebben met de beoordeling van steigers in de bouwsector. Meer heb je niet nodig om aan je cursus toezichthouder te beginnen!

 

Toezichthouder cursus

Toezichthouder worden van steigers, daar komt natuurlijk heel wat bij kijken. Dankzij de gevarieerde inhoud van de cursus beschikt je snel over alle vaardigheden, inzichten en ervaring om steigers op de juiste manier te beoordelen. 

Zo leer je veelgebruikte begrippen in de steigerbouw verklaren en benoemen. Ook steigermateriaal kan je benoemen, én hun functie en toepassing uitleggen. Daarbij leer je natuurlijk alles over de hoofdregels voor zij die steigers gebruiken en kan je eenvoudige én complexe steigers visueel beoordelen qua veiligheid.

Ten slotte leer je ook:

- De wettelijke voorschriften kennen
- Alles over de vergunningsstelsels voor het installeren en gebruiken van de steigers
- Onveilige situaties op de werkvloer of afwijkingen herkennen, en deze rapporteren aan leidinggevenden!
 

Neem contact op

Scaffolding Training Europe logo
Scaffolding Training Europe

Stel uw vraag

Cursus toezichthouder

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
Tekst - Covid NL

 

 

Scaffolding Training Europe logo
Scaffolding Training Europe
STE-Vacatures
STE-Vacatures
Tekst - Vacaturehighlights [NL]
Scaffolding Training Europe logo
Scaffolding Training Europe

Copyright © 2023 Scaffolding Training Europe | Site-Index | Alle rechten voorbehouden | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM