Zoeken

Cursus steigerinspecteur

Cursus steigerinspecteur

Dankzij een cursus steigerinspecteur beschik je snel over alle kennis, vaardigheden en inzichten om steigers op de juiste manier te inspecteren en te beoordelen. De training bereid je voor op het inspecteren van alle soorten steigers, of het nu gaat om standaard configuraties of complexe modellen. Het grote voordeel van deze cursussen steigerinspecteur? Je leert ook omgaan met steigers die qua constructie afwijken van de tekeningen vanwege modificaties!

Belangrijk is dat je als steigerinspecteur precies weet welke normen en regels je moet respecteren bij het hanteren van steigers. Dankzij een steigerinspecteur cursus van Scaffolding Training Europe is dat mogelijk, waardoor je voor jezelf en collega’s en veilige werkomgeving creëert.

 

Cursussen steigerinspecteur

Aangezien de steigerinspecteur een grote verantwoordelijkheid heeft in verband met de veiligheid van steigers, is het normaal dat er bepaalde strenge vereisten zijn om aan de cursus deel te kunnen nemen. 

Zo moet je als beginnende cursist over een VCA VOL beschikken, en daarbij ook 5 jaar werkervaring hebben als leidinggevende in de steigerbouw. Heel belangrijk is dat je deze werkervaring moet kunnen bevestigen door middel van een verklaring van je werkgever, én dat die werkervaring in je CV vermeld wordt!

 

Steigerinspecteur cursus

Wat is nu precies de inhoud van de steigerinspecteur cursus? Heel wat, juist omdat het gaat om een belangrijke functie met een grote verantwoordelijkheid. Ten eerste leer je de richtlijnen, grondregels en veiligheidseisen die worden toegepast in verband met de montage, modificatie en demontage van steigers controleren. Ook beschik je na het succesvol afronden van de cursus over de inzichten om te sterkte, stijfheid, safety en stabiliteit van zowel eenvoudige als complexe steigers te beoordelen.

Het inspecteren van zowel steigermateriaal op basis van actuele normen en criteria, alsook het beoordelen van de veiligheid van de steigers is natuurlijk een belangrijk aspect van deze cursus bij Scaffolding Training Europe.

Hieronder nog een duidelijk overzicht van zaken die je leert tijdens de cursus steigerinspecteur:

- Je leert beoordelen of procedures en veiligheidsregels bij steigers correct worden toegepast
- Je leert zaken die niet veilig zijn op de werkvloer rapporteren, alsook de nodige maatregelen om die fouten te corrigeren
- Je leert door middel van schetsen duidelijk maken welke corrigerende en vervangende maatregelen nodig zijn
- Je leert alles over de juridische en aansprakelijkheidsaspecten in verband met steigerbouw
 

Neem contact op

Scaffolding Training Europe logo
Scaffolding Training Europe

Stel uw vraag

Cursus steigerinspecteur

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
Tekst - Covid NL

 

 

Scaffolding Training Europe logo
Scaffolding Training Europe
STE-Vacatures
STE-Vacatures
Tekst - Vacaturehighlights [NL]
Scaffolding Training Europe logo
Scaffolding Training Europe

Copyright © 2023 Scaffolding Training Europe | Site-Index | Alle rechten voorbehouden | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM